De walvisgraat vloer

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 12:30

Heeft u al weleens gehoord van de walvisgraat vloer? Het is nog vrij onbekend voor de meesten, maar we zien dat dit een opkomende trend is. Het is familie van de visgraat vloer, zoals ook al op te merken is aan de naam. In deze blog zullen we u toelichten wat deze walvisgraat vloer is, wat het verschil is met de visgraatvloer, de voordelen van een walvisgraatvloer, hoe deze gelegd en onderhouden moet worden.

Wat is de walvisgraat vloer?

Zoals u wel weet, walvissen zijn groot en indrukwekkend. Zo is dat ook met déze vloer; groot & indrukwekkend! Vandaar ook de naam walvisgraatvloer. De vloer is vrijwel hetzelfde als een visgraatvloer, maar dan in XXL formaat. Het patroon van de vloer heeft een moderne uitstraling en geeft de illusie dat de ruimte, waar de vloer gelegd is, groter is dan het lijkt! 

Wat zijn de voordelen van de walvisgraat vloer?

De walvisgraatvloer heeft naast zijn luxe & tijdloze uitstraling verschillende voordelen. Door de grotere planken, staan ze heel mooi in een grotere ruimte. Dit straalt namelijk rust uit. Ook heb je de keuze uit verschillende materialen zoals hout en PVC, handig voor ieder budget! Als je voor de PVC-variant van de vloer kiest, is dit ook makkelijk te combineren met vloerverwarming. En als laatste, de walvisgraat vloer is een tijdloze vloer waar je zéker niet snel op uitgekeken raakt. 

Hoe leg je een walvisgraat vloer?

De walvisgraat vloer heeft dezelfde legwijze als de normale visgraat vloer. De planken worden loodrecht op elkaar gelegd waardoor het welbekende patroon ontstaat. Door de grotere planken is de walvisgraat vloer eenvoudiger te plaatsen dan een visgraatvloer. Ontdek Bax Houthandel voor meer informatie. 

Hoe onderhoud je de walvisgraat vloer?

Als de vloer van PVC gemaakt is, is deze erg onderhoudsvriendelijk. PVC heeft namelijk een gladde oppervlak en is goed bestand tegen vocht. De vloer hoeft enkel te onderhouden worden door regelmatig te dweilen en te stofzuigen. Als de walvisgraat vloer van hout is, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Houten vloeren kunnen sneller krasjes krijgen en zijn moeilijk te verwijderen. We raden dus sterk aan een houten vloer dagelijks te stofzuigen en minstens 1 keer per week te dweilen. Hiermee promoot u de duurzaamheid van uw vloer en helpt dat om krassen te voorkomen. Als u dit wekelijks aanhoudt, zult u merken dat de vloer na verloop van tijd een mooie natuurlijke glans aanneemt.